Markedsanalyser - Øvrige - 1. november 2022
Stabilitet og medvind på vinmarkedet sikrer solidt regnskab for RareWine Group
Det er sæson for regnskabsaflæggelse og således også hos RareWine Group, der er selskabet bag RareWine Trading, RareWine Invest og Nordic Freeport.
2021 var et solidt år på vinmarkedet, hvilket også er afspejlet i det konsoliderede koncernregnskab for RareWine Group (RWH ApS) for 2021/22. Globale omvæltninger og storpolitik i 2021/22 har givet muligheder på vinmarkedet, der forsat agerer stabilt. RareWine Group er vækstet med knap 37% i forhold til året før. Omsætningen i RareWine Group i det netop afsluttede regnskabsår runder dermed kr. 945 millioner, og et overskud efter skat på knap kr. 54 millioner. Om årets resultat udtaler CEO i RareWine Group Mads Jensen:
”Pressede forsyningskæder og perioden post-Corona har skabt muligheder globalt, som positivt har påvirket vores handelsforening på b-t-b markedet. Vi har positioneret os med salgskontorer flere centrale steder i Europa, som allerede på den korte bane giver større output end forventet. Hvad angår vores investeringsforretning, så er vi taknemmelige for den tillid som mere end 600 nye investorer har vist os, og glæder os over at vininvestorerne har haft det bedste år nogensinde.”
RareWine Group, med hovedsæde i Aalborg, har manifesteret sig som en af verdens største spillere indenfor handel, investering og opbevaring af ’rare & fine wine’. Indenfor de seneste 18 måneder er der åbnet kontorer i henholdsvis Stockholm, Milano, Amsterdam og Genève. Virksomheden tæller godt 57 ansatte. Derudover er der taget hul på endnu en etape i udvidelse af lagerkapacitet i Vester Hassing, hvor opbevaringsforretningen i det kommende år får yderligere fokus.
”Vi har igennem en række år skabt et solidt fundament og en sund kerneforretning via handel med vin på det internationale marked. Det gør, at vi har været godt rustet til at bygge på, udvide og investere yderligere i vores øvrige forretningsområder. Herunder med fokus på digitalisering, ekspansion til udlandet og optimering af både interne og eksterne processer. Særligt har vi i første del af 2022 haft fokus på cybersikkerhed, samt at skabe yderligere transparens og indsigt for vores kunder i en ellers forbeholden vinverden” fortæller Mads Jensen.
RareWine Invest har på hjemmemarkedet manifesteret sin ledende markedsposition gennem værdiskabende ambassadørsamarbejder med blandt andet håndboldspilleren Mikkel Hansen, cykelrytteren Magnus Cort og fodboldspilleren Joakim Mæhle, men også udlandet har for alvor fået øjnene op for vininvestering, og vininvestorerne kommer i dag fra hele verden.
”De finansielle markeder oplever store udsving, og fremtiden er derfor lidt mere uforudsigelig end vanligt. Vi forventer, at det næste halve års tid bliver et non-event, hvor vinmarkedet stabiliserer sig. Det vil give fornuftige muligheder for at komme i nærheden af nogle af de vine, der har været uhørt mange købere til i det forgange år, og de muligheder skal vi selvfølgelig drage nytte af i det kommende år” lyder det afslutningsvist fra Mads Jensen.