Investeringstips - Italien - 24. september 2024

100 point til den helt nye eksklusive 2021 Masseto-frigivelse

Begrænset allerede ved frigivelse. Sikr din investering i 2021 Masseto – Utvivlsomt den mest eksklusive originale supertoscaner.

2021 Masseto

2021 Masseto

Contact us via the contact form at the bottom of the page to learn more about your investment options or invest directly via the button below.

Buy now

*EUR 600 / bottle

“The 2021 is quite simply the most exquisite, refined young Masseto I have ever tasted”, Antonio Galloni

Masseto er en af de vine, der for alvor satte italienske vine på verdenskortet. Masseto er kendetegnet ved minimal produktion, konsekvent høj kvalitet og stor efterspørgsel.

Her har du muligheden for at investere i den helt nye frigivelse. En udsøgt frigivelse ifølge Vinous. Og en frigivelse flankeret af 100 perfekte point, hvilket naturligvis øger efterspørgslen endnu mere.

Du kan nemt og hurtigt investere via boksen ovenfor.

Mægtige Masseto – Italiens mest eksklusive vin

Masseto er Italiens mest ikoniske vin, et symbol på luksus og fortræffelighed, som har fanget vinelskeres opmærksomhed verden over. Sammen med Conternos Monfortino er Masseto den mest eksklusive vin i hele Italien. Den er suverænt den dyreste, netop fordi den er så ikonisk. Og nu kan du investere i den. Og være med helt fra starten. Det bliver nok ikke vildere end dette, når det drejer sig om italiensk vinfinesse.

Dens historie begynder i 1980'erne på Tenuta dell'Ornellaia, en toskansk ejendom grundlagt af Lodovico Antinori, et medlem af en af Italiens ældste og mest indflydelsesrige vinfamilier. Antinori forsøgte at udfordre traditionen ved at producere vine, der kunne konkurrere med de store Bordeaux-druer, med fokus på internationale druesorter i stedet for regionens typiske Sangiovese.

I en lille, unik vinmark i Ornellaia, hvor den tætte blå lerjord var ulig alle andre i Bolgheri-regionen, fandt man ud af, at Merlot-druer trives. Denne opdagelse førte til skabelsen af Masseto i 1986, en kraftig, ren Merlot-vin, som hurtigt blev anerkendt for sin overdådige stil, rige tekstur og dybe, komplekse smag.

Masseto blev en del af »Super Tuscan«-bevægelsen, en gruppe vine, der trodsede Italiens traditionelle vinlove ved at bruge ikke-hjemmehørende druer, hvilket førte til, at de i første omgang blot blev klassificeret som »bordvine«. På trods af dette var Massetos kvalitet ubestridelig, og den fik snart strålende anmeldelser, høje priser på auktioner og en plads i kældrene hos samlere over hele verden.

Det, der gør Masseto til noget helt særligt, er dens forbindelse til sit terroir. Den sjældne blå lerjord giver vinen en særegen karakter - kraftfuld, men alligevel elegant, med evnen til at ældes smukt over tid. Den begrænsede produktion bidrager til eksklusiviteten og gør hver flaske til et værdifuldt eje.

I dag er Masseto ikke bare en vin; det er en legende, et vidnesbyrd om den vision og det håndværk, der forvandlede en overset vinmark til en af verdens mest berømte vine.

Tre grunde til at investere i 2021 Masseto

#1: 100 point kalder på opmærksomhed fra hele verden af vinelskere

Kun to gange i dette århundrede har Vinous givet en Masseto de 100 perfekte point. Først med Masseto 2004 og dernæst med denne helt nye frigivelse.

Det er sjældent, at kritikere er uenige i deres bedømmelser. Og mens Italien-eksperten Vinous bedømmer 2021 Masseto som perfekt, er James Suckling enig i storhed og giver 98 point. Wine Advocate tildeler 95 point, hvilket giver den en score på 97,7 point på tværs af de tre kritikere - ikke nok til en absolut topplacering, men det konsoliderer bestemt, hvorfor Masseto har opnået et massivt verdensry.

Der vil altid være massiv interesse, når en vin får de 100 perfekte point. Især når en italiensk vin får topkarakterer fra verdens førende italienske vinekspert.

Dertil kommer, at Masseto i øjeblikket ligger på 34. pladsen på Wine-Searchers »Top 100 Most Searched For Wines« - hvor Wine-searcher.com behandler mere end 650.000 søgninger dagligt. Denne placering understreger, at Masseto er i vinverdenens søgelys. Opmærksomheden skyldes ikke kun det globale omdømme, men også den konsekvente evne til at levere vin af usædvanlig høj kvalitet.

Masseto er i verdens søgelys.

#2: Hvis ikke nu - hvornår så?

Masseto er kendt for sin høje, konstante kvalitet, men også for den ekstremt begrænsede produktion. Der er kun produceret 32.000 flasker af 2021 Masseto, og selv om det kan virke af meget, er den årlige produktion af en anden overlegen supertoscaner, Sassicaia, 180.000 flasker.

Og selvom det nok ikke er sidste gang, vi kan tilbyde 2021 Masseto til investering, ved vi ikke, hvornår endnu en mulighed byder sig –eller hvad prisen vil være.

2021 Masseto er først lige blevet frigivet, og dette er din unikke mulighed for at være med, netop som startskuddet har lydt for en af Italiens mest eksklusive vine.

#3: Supertoscansk stabilitet og triumf

Vi har længe hævdet, at kvaliteten af de bedste italienske vine er steget betydeligt i løbet af de sidste 20 år. Desuden er disse vine prissat betydeligt lavere sammenlignet med deres franske pendant, hvilket skaber gunstige investeringsmuligheder. Det betyder også, at der er stor efterspørgsel efter italienske vine – selv i krisetider – hvilket historisk set beviser deres stabilitet.

Ifølge Liv-ex har Italien 100-indekset været et fyrtårn af stabilitet midt i den overordnede markedsnedgang. Liv-ex understreger desuden, at hvis supertoscanerne havde deres eget indeks, ville det være det indeks, der havde klaret sig bedst år til dato. Samlet set er de steget med 0,5 % i 2024 – og det i et marked, hvor mange vine har oplevet priskorrektioner.

Ifølge Liv-ex har de sidste ti årgange* af Masseto, som har været på markedet i mindst fem år, givet et gennemsnitligt afkast på 48,7 % i løbet af de sidste fem år. Det svarer til et gennemsnitligt årligt afkast på 7%. Denne præstation inkluderer turbulensen og priskorrektionerne på vinmarkedet i løbet af det sidste halvandet år, som også har påvirket nogle af de 10 årgange ovenfor negativt.

Men at opnå et årligt afkast på 7% i en periode med turbulens stemmer overens med det faktum, at supertoscanere udviser stabilitet.

*Årgang 2006-2015.

Perspektiv: Perfekt Masseto med aldermen

Men hvis vi ser på 2004 Masseto, som også fik 100 point af Vinous - og som har tilbragt meget mere tid på markedet, hvor forbruget har reduceret mængden, er præstationen en anden. Ifølge Liv-ex har Masseto 2004 leveret et gennemsnitligt årligt afkast på 11 % de sidste fem år.

Det understreger blot, at investering i vin er en langsigtet investering. Og det største afkast må forventes at komme, efterhånden som tiden går, vinen modnes, og udbuddet mindskes.

Ydermere: Det billigste tilbud på 2004 Masseto på Wine-searcher.com er i øjeblikket €925*, og ifølge Vinous er dens drikkevindue åbent i yderligere 10 år, hvilket giver plads til yderligere prisstigninger, efterhånden som mængderne forsvinder fra markedet.

2021 er helt ny på markedet. Og ifølge Vinous vil dens drikkevindue åbne i 2027 og vare indtil 2050. Alt, hvad den behøver, er tid, som 2004-årgangen har haft.

*Prisen er eks. told, moms og afgifter. I hele kasser og perfekt stand.

2021 Masseto

2021 Masseto

Contact us via the contact form at the bottom of the page to learn more about your investment options or invest directly via the button below.

Buy now

*EUR 600 / bottle

Sådan fungerer det at investere i vin gennem RareWine Invest

At blive vininvestor med RareWine Invest er let, og du kan komme i gang med det samme.

• Du finder en investeringscase, der passer dig – eksempelvis denne.
• Klik på ”KØB NU”, beslut dig for en mængde, og gennemfør investeringen.
• Din vin leveres til toldoplag, hvor den opbevares på dine vegne gennem os. Her opbevares den trygt, sikkert og forsikret – og er i øvrigt din ejendom.
• Du får adgang til MyRareWineInvest – en online platform, hvor du kan følge investeringen.
• Når du vil realisere investeringen, sætter du blot dine positioner til salg gennem MyRareWineInvest, så klarer vi resten for dig.

Du kan desuden læse mere under sådan investerer du eller under ofte stillede spørgsmål.

Diagram - Investeringsmodel

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.